Ορθοπαιδική

Στο Ορθοπεδικό ιατρείο παρέχονται υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα. Στο ιατρείο διενεργούνται τα παρακάτω:

  • Άνω άκρο και άκρα χείρα: Το Ορθοπεδικό Ιατρείο παρέχει πλήρη υποστήριξη θεραπεία σε όλες τις διαταραχές των οστών και μαλακών μορίων του χεριού και του άνω άκρου. Σε συνεργασία με τον Φυσίατρο σχεδιάζονται ειδικά προγράμματα αποκατάστασης για όλες τις χρόνιες παθήσεις του χεριού, του αγκώνα και του ώμου συμπεριλαμβανομένων και των εξατομικευμένων ναρθήκων.
  • Κάτω άκρα: Το Ορθοπεδικό Ιατρείο παρέχει μία πολυπαραγοντική προσέγγιση σε όλες τις κλινικές οντότητες της ποδοκνημικής και του άκρου πόδα, παιδιών και ενηλίκων.
  • Ισχίο – Γόνατο: Οι Ορθοπεδικοί της Πολυκλινικής με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην πρόληψη αλλά και στην θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας παρέχουν σημαντική βοήθεια στους ασθενείς δίνοντας την δυνατότητα για πλήρη επιστροφή στην καθημερινότητα. Με συνεχή ενεργό συμμετοχή σε σπουδαία κέντρα της Αμερικής όπως το Hospital for Special Surgery, Cornell University – το οποίο ψηφίστηκε πρώτο Ορθοπαιδικό κέντρο παγκοσμίως – και το Columbia University, οι Ιατροί μας παρέχουν μία σφαιρική προσέγγιση στον ασθενή από την διάγνωση έως την θεραπεία, την αποκατάσταση και την επιστροφή στην πλήρη λειτουργία. Παρέχονται συμβουλές για τις νέες τεχνικές αρθροπλαστικών, και τις τεχνικές διατήρησης του αρθρικό χόνδρου. Επιπλέον σε ασθενείς με βαριά αρθρίτιδα και σε συνεργασία με τον Φυσίατρο, σχεδιάζονται και παρέχονται ειδικά προγράμματα ανακούφισης από τον πόνο αλλά και βελτίωσης της λειτουργικότητας. Επίσης, παρέχονται πλήρη εξατομικευμένα προγράμματα σε μετεγχειρητικούς ασθενείς μετά από αντικατάσταση άρθρωσης.
  • Ανακατασκευή αρθρώσεων, επιμηκύνσεις, αντιμετώπιση παραμορφώσεων: Όλες οι τεχνικές αναλύονται διεξοδικά στους ασθενείς.
  • Μυοσκελετικό Τραύμα: Σκοπός της Πολυκλινικής προς το παρόν είναι η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Όλα τα κατάγματα των οστών καθώς και τα τραύματα των μαλακών μορίων που χρειάζονται συντηρητική θεραπεία αντιμετωπίζονται στην κλινική από την διάγνωση έως την θεραπεία, την παρακολούθηση και την αποκατάσταση.
  • Οστεοπόρωση – Μεταβολικά Νοσήματα: Παρέχεται κλινική φροντίδα, πρόληψη και θεραπεία για οστεοπόρωση, Νόσο Paget και μεταβολικά νοσήματα. Στους ασθενείς με οστεοπενία ή οστεοπόρωση παρέχεται με την συνεργασία του υπερσύγρονου φυσικοθεραπευτηρίου πλήρες πρόγραμμα άσκησης με στόχο «Να χτίσουμε γερά οστά». Πρόκειται για ειδικά προγράμματα  με ημερήσια νοσηλεία υπό την επίβλεψη Ορθοπαιδικού, Φυσιάτρου και Φυσικοθεραπευτή.
  • Παιδιατρική Ορθοπαιδική: Το Ορθοπαιδικό Ιατρείο με την συνεργασία παιδιατρικών κλινικών και του Φυσικοθεραπευτηρίου συμμετέχουν στην πρόληψη και θεραπεία απλών και σύνθετων μυοσκελετικών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας. Παρέχεται μία πολυπαραγοντική υποστήριξη σε παιδιά με συγγενή, νευρολογικά, ρευματολογικά και μετατραυματικά προβλήματα. Με την συνεργασία Φυσιάτρου-Φυσικοθεραπευτή- Εργοθεραπευτή- Ψυχολόγου και Ορθοπαιδικού αντιμετωπίζεται σχεδόν όλο το φάσμα των παθήσεων που απειλούν την κινητικότητα του παιδιού.
  • Σκολίωση – Σπονδυλικές Παραμορφώσεις: Παρέχεται πλήρης ενημέρωση για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία κάθε σπονδυλικής παραμόρφωσης. Την διάγνωση ακολουθεί ο σχεδιασμός της θεραπείας που θα διορθώσει την παραμόρφωση.
  • Αθλητικές Κακώσεις: Με ιδιαίτερη εξειδίκευση και με κληρονομιά την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ιατροί μας παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση των κακώσεων και την κατάλληλη αποκατάσταση. Επίσης παρέχονται συμβουλές αθλητικής διατροφής και προπονητικής μετά από κάκωση.
  • Αποκάτασταση σε αθλητές –  Βελτίωση απόδοσης: Στους αθλητές όλων των ηλικιών παρέχεται μία πολυπαραγοντική υποστήριξη από Φυσίατρο, Ορθοπαιδικό και Φυσικοθεραπευτή ώστε να επιτευχθεί ή μέγιστη απόδοση με την αποφυγή τραυματισμών και άλλων αρνητικών καταστάσεων που την επηρεάζουν.

Hospital for Special Surgery