Ορθοπεδικής

Στο Ορθοπεδικό ιατρείο παρέχονται Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα. Στο ιατρείο διενεργούνται τα παρακάτω:

 • Αντιμετώπιση παθήσεων Άνω Άκρου (Ώμου-Αγκώνα-Άκρας Χειρός): Το Ορθοπεδικό Ιατρείο παρέχει πλήρη υποστήριξη και θεραπεία σε όλες τις διαταραχές των οστών και των μαλακών μορίων του Άνω Άκρου. Σε συνεργασία με τον Φυσικοθεραπευτή σχεδιάζονται ειδικά προγράμματα αποκατάστασης για όλες τις χρόνιες παθήσεις του χεριού, του αγκώνα και του ώμου συμπεριλαμβανομένων και των εξατομικευμένων ναρθήκων.

 • Αντιμετώπιση παθήσεων Κάτω Άκρων: Το Ορθοπεδικό Ιατρείο παρέχει μία πολυπαραγοντική προσέγγιση σε όλες τις κλινικές οντότητες της ποδοκνημικής και του άκρου πόδα, παιδιών και ενηλίκων.

 • Αντιμετώπιση παθήσεων Ισχίου – Γονάτου: Ο Ορθοπαιδικός του Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας Κ. Πρίφτης με ιδιαίτερη εξειδίκευση στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας παρέχει σημαντική βοήθεια στους ασθενείς δίνοντας τη δυνατότητα για πλήρη επιστροφή στην καθημερινότητα. Παρέχονται συμβουλές για τις νέες τεχνικές αρθροπλαστικών, και τις τεχνικές διατήρησης του αρθρικού χόνδρου. Επιπλέον σε ασθενείς με βαριά αρθρίτιδα και σε συνεργασία με τον Φυσικοθεραπευτή σχεδιάζονται και παρέχονται ειδικά προγράμματα ανακούφισης από τον πόνο αλλά και βελτίωσης της λειτουργικότητας. Επίσης, παρέχονται πλήρη εξατομικευμένα προγράμματα σε μετεγχειρητικούς ασθενείς μετά από αντικατάσταση άρθρωσης.

 • Ανακατασκευή αρθρώσεων, επιμηκύνσεις, αντιμετώπιση παραμορφώσεων: Όλες οι τεχνικές αναλύονται διεξοδικά στους ασθενείς.

 • Αντιμετώπιση Μυοσκελετικού Τραύματος: Όλα τα κατάγματα των οστών καθώς και τα τραύματα των μαλακών μορίων που χρειάζονται συντηρητική θεραπεία αντιμετωπίζονται στην κλινική από τη διάγνωση έως τη θεραπεία, την παρακολούθηση και την αποκατάσταση.

 • Αντιμετώπιση Οστεοπόρωσης – Μεταβολικών Νοσημάτων: Παρέχεται κλινική φροντίδα, πρόληψη και θεραπεία για οστεοπόρωση, Νόσο Paget και μεταβολικά νοσήματα. Στους ασθενείς με οστεοπενία ή οστεοπόρωση παρέχεται με τη συνεργασία του υπερσύγχρονου φυσικοθεραπευτηρίου πλήρες πρόγραμμα άσκησης με στόχο «Να χτίσουμε γερά οστά».

 • Παροχή Παιδιατρικής Ορθοπεδικής: Το Ορθοπεδικό Ιατρείο συμμετέχει στην πρόληψη και θεραπεία απλών και σύνθετων μυοσκελετικών προβλημάτων της παιδικής ηλικίας. Παρέχεται υποστήριξη σε παιδιά με συγγενή, νευρολογικά, ρευματολογικά και μετατραυματικά προβλήματα. Με τη συνεργασία Ορθοπεδικού, Παιδιάτρου, Φυσικοθεραπευτή και Εργοθεραπευτή αντιμετωπίζεται σχεδόν όλο το φάσμα των παθήσεων που απειλούν την κινητικότητα του παιδιού.

 • Ενημέρωση & Αντιμετώπιση Σκολίωσης – Σπονδυλικών Παραμορφώσεων: Παρέχεται πλήρης ενημέρωση για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία κάθε σπονδυλικής παραμόρφωσης. Τη διάγνωση ακολουθεί ο σχεδιασμός της θεραπείας που θα διορθώσει την παραμόρφωση.

 • Αντιμετώπιση Αθλητικών Κακώσεων: Με ιδιαίτερη εξειδίκευση και με κληρονομιά την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ιατροί μας παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση των κακώσεων και την κατάλληλη αποκατάσταση. Επίσης παρέχονται συμβουλές αθλητικής διατροφής και προπονητικής μετά από κάκωση.

 • Αποκατάσταση σε αθλητές – Βελτίωση απόδοσης: Στους αθλητές όλων των ηλικιών παρέχεται μία πολυπαραγοντική υποστήριξη από Ορθοπεδικό και Φυσικοθεραπευτή, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση με την αποφυγή τραυματισμών και άλλων αρνητικών καταστάσεων που την επηρεάζουν.

Προγραμματισμός ραντεβού

 • τηλεφωνικά στο 22990 – 42825

 • διαδικτυακά μέσω της επιλογής ηλεκτρονικό ραντεβού

Για πληροφορίες σχετικά με τα ωράρια λειτουργίας του Ορθοπεδικού Ιατρείου ή για παροχή πρόσθετων πληροφοριών και διευκρινίσεων επικοινωνήστε με την Κεντρική Γραμματεία του Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας Κ. Πρίφτης στο 22990-42825.