Καρδιολογίας

Το Καρδιολογικό Ιατρείο διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια των παρακάτω εξετάσεων:

  • Hλεκτροκαρδιογραφήματος: Αποκάλυψη ισχαιμικών ή αρρυθμιολογικών προβλημάτων και λοιπών ανωμαλιών συγγενούς ή επίκτητης αιτιολογίας.

  • Yπερηχογραφήματος καρδιάςΤο διαθωρακικό υπερηχοκαρδιογράφημα (2D, m-mode, doppler και triplex καρδιάς) πραγματοποιείται ανώδυνα και αναίμακτα με σκοπό την εκτίμηση της μορφολογίας και λειτουργικότητας του μυοκαρδίου. Με δυνατότητα έγχρωμης απεικόνισης ροής ενδοκαρδιακώς και εκτίμηση της λειτουργικότητας της καρδιάς με σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους (Δευτέρα αρμονική TDI φασματικό και έγχρωμο).
    (αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα κατόπιν αποφάσεως Δ.Σ.)

  • Χορήγησης Ιατρικών Πιστοποιητικών (σχολείο, αθλητικές δραστηριότητες, κολυμβητήριο).

  • Ιατρείου Λιπιδίων: Σκοπός του συγκεκριμένου ιατρείου είναι η διάγνωση και θεραπεία των δυσλιπιδαιμιών τόσο με θεραπευτική αγωγή όσο και με διατροφική εκπαίδευση σε συνεργασία με το γραφείο Διαιτολογίας της μονάδας. Επίσης ελέγχεται το λιπιδαιμικό προφίλ ασθενών με στεφανιαία νόσο, καθώς και ατόμων υψηλού κινδύνου για στεφανιαία νόσο (ασθενείς με δυσλπιδαιμίες οικογενείς ή δευτεροπαθείς, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, κ.λ.π.).

  • Ιατρείου Υπέρτασης: Σκοπός του συγκεκριμένου ιατρείου είναι η διάγνωση και θεραπεία της υπέρτασης τόσο με θεραπευτική αγωγή όσο και με εκπαίδευση των ασθενών σε θέματα διατροφής και τρόπου ζωής σε συνεργασία με το γραφείο Διαιτολογίας της μονάδας. Επίσης, σκοπός του ιατρείου υπέρτασης είναι η διάγνωση, ο έλεγχος και η αντιμετώπιση υπερτασικών ασθενών – με ή χωρίς άλλους παράγοντες κινδύνου – για στεφανιαία νόσο. Ο έλεγχος περιλαμβάνει αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις.

Προγραμματισμός ραντεβού

  • τηλεφωνικά στο 22990 – 42825

  • διαδικτυακά μέσω της επιλογής ηλεκτρονικό ραντεβού

Για πληροφορίες σχετικά με τα ωράρια λειτουργίας του Καρδιολογικού Ιατρείου ή για παροχή πρόσθετων πληροφοριών και διευκρινίσεων επικοινωνήστε με την Κεντρική Γραμματεία του Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας Κ. Πρίφτης στο 22990-42825.