Κοινωνικές Υπηρεσίες

Στόχος των κοινωνικών υπηρεσιών είναι η προαγωγή και διατήρηση της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ευημερίας του ατόμου και η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Το τμήμα στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό όπου σε ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης σε άτομα, οικογένειες και ομάδες με συναισθηματικά, σωματικά και κοινωνικά προβλήματα, άτομα κοινωνικά αποκλεισμένα ή άτομα που προέρχονται από μειονοτικές ομάδες.

Η βασική δραστηριότητα του τμήματος είναι η συμπαράσταση και η στήριξη των ατόμων, η αναζήτηση των αιτιών και η παροχή κατάλληλης φροντίδας για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως:

  • Προβλήματα Σωματικής Υγείας (Χρόνια νόσος, κινητική αναπηρία)

  • Κοινωνική Περιθωριοποίηση – Αποκλεισμός

  • Θέματα Διαχείρισης Ιατρο-Κοινωνικών Προβλημάτων (προνοιακές & ασφαλιστικές παροχές, παροχή πληροφόρησης για διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, παροχές κοινωνικής φροντίδας)

  • Διασύνδεση με φορείς ψυχικής υγείας για εξειδικευμένες καταστάσεις

Το τμήμα υποδέχεται αιτήματα βοήθειας για το παιδί, τον έφηβο και τον ενήλικα παρέχοντας συμβουλευτικές συνεδρίες σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

Το τμήμα συνεργάζεται με τις υπόλοιπες επιστημονικές ομάδες του Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας Κ. Πρίφτης για τη χάραξη κοινών στόχων και τη βελτίωση του δυναμικού του ατόμου σε συναισθηματικό, νοητικό, σωματικό και οικογενειακό επίπεδο.

Προγραμματισμός Ραντεβού:

  • Τηλεφωνικά στο 22990-42825

Ωράριο Λειτουργίας:

  • Τετάρτη 08:00 – 16:00